Home ofis şahıs şirketi, özellikle düşük bütçeli, evden yürütülebilecek işlerde veya internet üzerinden yapılan ticaretlerde tercih ediliyor. Eğer işinizi bir ofis veya depoya ihtiyaç duymadan evden yürütebiliyorsanız ve vergi yükümlülüğünüz varsa, evde şahıs şirketi kurmak size pek çok avantaj sunabilir.
Home ofis şahıs şirketi kurduğunuzda, diğer şahıs şirketleri gibi fatura kesebilir, beyanname verebilir ve tüm mali yükümlülüklerinizi yerine getirmek için bir mali müşavirle çalışabilirsiniz.
Bu şirket türü genellikle:
Kimler Home Ofis Şirketi Tercih Ediyor?
- E-ticaret yapanlar,
- Sosyal medya üzerinden satış yapanlar (Instagram, Facebook vs.),
- Serbest meslek sahipleri (Avukat, Mühendis, Mimar vs.) tercih etmektedir.
24 Saatte Şirket Kuruluşu | Sermaye Şartı Yok |
Oturduğunuz yerden şahıs şirketi sahibi olun | Ücretsiz Kuruluş Danışmanlığı |
Şahıs Şirketi için Başvurun | Şahıs Şirketi için Başvurun |
Home Ofiste Stopaj Olur mu
Eğer kirada oturuyorsanız ve adresinizi şirket adresi olarak gösterecekseniz, mal sahibini bilgilendirmeniz gerekir. Kiranın tamamı üzerinden %20 stopaj ödemeniz gerekecek. Böylece, mal sahibinin kira vergisi yükümlülüğü ortadan kalkar ve ödediğiniz kira miktarını gider olarak gösterebilirsiniz.
Diğer Bilinmesi Gerekenler
- Elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerin yarısı şirket gideri olarak gösterilebilir.
- Eğer oturduğunuz evin tapusu size ait veya 1. dereceden akraba eş veya çocuk şeklinde ise kira kontratına gerek yoktur. Fakat bu durumda eş ve akrabaya oturduğunuz konut artık işyeri kapsamında olduğu için emsal bedel üzerinden kira vergisi ödeme mecburiyeti doğmaktadır.
Evde şahıs şirketi açılışı ve kapanışı oldukça kolaydır ve vergi yükümlülüğü olan bireyler için bu yöntem sonradan karşılaşılabilecek cezaların önüne geçmede ideal bir çözüm sunar.
Bursa başta olmak üzere farklı şehirlerde de home ofis şirket kuruluşu ve muhasebe takibi konusunda geniş deneyimimizle işletmenize destek veriyoruz. Vergi süreçlerinizi en doğru şekilde yönetmeniz için yanınızdayız.
Şirket Kuruluş Aşamaları
Bizimle İletişime Geçmeniz
İlk olarak bize whatsapp hattımızdan veya mail ile bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Tanışma Aşaması
Sizinle ekibimiz tanışır. Yapacağınız işe ve faaliyetlere göre kurulacak olan şirketin türü ve vergisel avantajları belirlenir.
Gerekli Belgelerin-Bilgilerin Toplanması
Şirket türü belirlendikten sonra sizden gerekli bilgi ve belgeler talep edilir.
Şirket Kuruluş Tamamlanması
Şirketiniz kurulana kadar tüm süreç hakkında tarafımızca bilgi verilir. Kuruluş işlemleri tamamlandıktan sonra tarafınıza yapılan işlemlerle ilgili rapor paylaşılır.
Şirket Türü Seçmek
Şirket kurmanın ilk adımı, faaliyet faaliyetinin yapısını belirlemektir. Türkiye’de en yaygın şirket türleri şunlardır:
- Şahıs Şirketi : Küçük detaylarla işletmek için tercih edilir. Kuruluşu kolay ve hızlıdır, ancak finansal sorumluluklar doğrudan kişilere aittir.
- Limited Şirket (Ltd. Şti.) : Türkiye’de en sık kurulmuş şirket türüdür. Ortakların sorumluluğu, şirketlerin koydukları sermaye ile elde edilebilir.
- Anonim Şirket (A.Ş.) : Büyük lisans işlemlerine uygundur. Halka açılma, hisse senedi çıkarma gibi olanaklar vardır.
- Kooperatif Şirket : Üyelerin belirli bir ekonomik amaçlı bir araya gelerek oluşturduğu bir şirket türüdür.
Bu karar, işin büyüklüğüne, yatırım miktarına ve ortaklık yapısına göre şekillenir.